Welkom op de site van De Hoekies 
16/09/16
 

 

 

 2016 2 weekjes door west Nederland

 

Dinsdag 06-09-2016 zijn we vertrokken voor 2 weekjes langs de westkust van Nederland. We hebben geen plannen alleen voorgenomen om een keer gebruik te maken van SVR ( Stichting Vrije Recreatie ) plaatsen dit zijn campingplaatsen bij de boer. Als eerste zijn we naar Rotterdam gereden om de nieuwe "Markthal " te gaan bekijken .We hebben de camper geparkeerd op het eiland Noordereiland aan de Maaskade bijna onder de "Zwaan" en van daaruit via de Willemsbrug naar de markthal gelopen.

   

Naast de "zwaan" meert regelmatig een groot cruiseschip aan waar men zomers tegen betaling kan gaan zwemmen in een van de zwembaden die aan boord zijn.

De Markthal te Rotterdam is een woon- en winkelgebouw met inpandige markthal, gesitueerd tussen de straten Binnenrotte,Hoogstraat en Blaak De opening vond op 1 oktober 2014 plaats door koningin Máxima. Naast een overdekte markt herbergt het complex 228 appartementen, 4600 m˛ winkelruimte, 1600 m˛ horeca en een parkeergarage voor meer dan duizend auto's.

  

 

De binnengevel van de Markthal is bekleed met een 11.000 m2 (twee voetbalvelden) groot kunstwerk van Arno Coenen en Iris Roskam, getiteld Hoorn des Overvloeds. Deze titel verwijst naar de Cornucopia, een hoorn uit de Latijnse mythologie die overvloed en verzadiging symboliseert. Het kunstwerk toont sterk uitvergrote vruchten, groenten, granen, vissen, bloemen en insecten 

Na het bezoek aan de markthal en het centrum van Rotterdam zijn we naar de camperplaats gegaan in Maassluis aan de Deltaweg. Hier sta je met uitzicht op de nieuwe waterweg waar veel grote schepen doorkomen die naar Rotterdam gaan. Hier blijven we 2 dagen ook mede door het mooie weer. Ook s`nachts volop activiteiten op en aan de nieuwe waterweg

  

Maassluis heeft een leuk centrum met veel eettentjes en bezienswaardigheden. Maassluis is rond 1340 ontstaan, als nederzetting bij een sluis in een zeewering die tussen de Noordzee en Rotterdam werd aangelegd om overstromingen te voorkomen. Zo kom je er een huisje tegen waar je met je hoofd in de uitbouw ligt en je voeten buiten, het is het smalste huisje van Maassluis denk ik.

  

Na de overnachtingen in Maasluis zijn we binnendoor via Maasdijk en Poeldijk naar Kijkduin gereden om te overnachten op Kijkduinpark. In Kijkduin loop je zo naar het strand en kun je de honden laten zwemmen. Kijkduin staat nu in de belangstelling met de pokanon rage wat we ook hebben meegemaakt toen we door het centrum wandelden. In augustus 2016 werd Kijkduin uitgeroepen tot 'Pokémon-hoofdstad' van Nederland en wordt de wijk nog steeds overspoeld door pokémonzoekers. 

Na de overnachting in Kijkduin zijn we via de kustlijn via Wassenaar,Rijksdorp en De Pan naar Katwijk gereden waar we op het strand heerlijk kibbeling hebben gegeten.

Na Katwijk zijn we binnendoor via Noordwijk naar Ijmuiden gereden waar we via de sluizen naar Castricum aan Zee zijn gereden. Mocht je deze route willen rijden moet je geen grotere auto hebben als onze bus want een grotere maat past niet op de wegen met name het stuk van kanaaldijk in Ijmuiden naar de Zuidersluisweg,Middensluisweg en uiteindelijk via de Noordersluisweg waar je naar Velsen-Noord kunt rijden . Op de "sluiswegen"is een tijdelijk verbod voor grotere voertuigen omdat de tijdelijke wegen te smal zijn en de bochten zijn maar net te nemen.

In Castricum overnachten bij SVR-camping Ormsby Field aan de Hollaan 2 , een boerenbedrijf met koeien. de camping is buitengewoon verzorgt en ook het sanitair is klasse. Hier blijven we een paar dagen ook vanwege de mooie locatie en het mooie weer. In het centrum kwamen we ook een oude kar tegen met plaatselijke melkbussen.

  

Hierna zijn we een klein stukje verder gereden om SVR  Camping / B&B Het Zonnige Veld Heereweg 105 a in Bakkum te bezoeken , hier sta je op tegels en ook voor je ingang van je caravan,tent of camper liggen tegels zodat je altijd schoon naar binnen loopt. Ook deze camping is netjes al zijn de plaatsen met de tegels strak geregisseerd wat plaatsen betreft.

Na enkele overnachtingen in Castricum/Bakkum zijn we via Heiloo en de ring van Alkmaar naar Julianadorp  gereden naar  SVR -camping Helmzicht op de Zanddijk , deze campingeigenaar is een bollenkweker en ook stond het hier bijna vol.

   

Vanuit de SVR-camping loop je via de duinen naar het strand waar ook nu de honden welkom zijn , hier kunnen de honden het hele jaar op het strand en zwemmen in de zee. Gezien de temperaturen ( tot 30 gr) die we deze weken hebben gehad was het voor iedereen prettig om het koele water in te gaan.

Na 10 dagen met bijna allemaal stralend weer met uitzonderlijke hoge temperaturen gaan we richting het zonnige zuiden .

  

geef u mening over deze site en : Teken mijn gastenboek

 

 


 

                                  Volgende pagina                                                                             pagina terug

E-mail : dehoekiesEDgmail.com